100 års skamfuld fødselsdag

Jeg sidder her med Berlingeren. Haldor Topsøe har fødselsdag. Jeg tænker her på den milepæl i hans virksomheds historie som om noget har påvirket den normale virksomhedskultur bestående af samarbejde og godt humør i en negativ retning.

En medarbejder fandt tilfældigt et arbejdspapir fra immigrationsministeriet – en slags spørgeskema til de mange asylansøgere der i disse år strømmer ind over grænserne til Danmark og påligger os en byrde helt uset i forhold til nogen nation på denne klode.

Dette arbejdspapir sendte han videre til nogle kollegaer og af uvisse grunde kom det ud af virksomheden, hvilket denne medarbejder dog på ingen måde burde kunne drages til ansvar for. Alligevel var det ham som blev fyret. Måske havde de andre medarbejdere der var involveret i denne sag vigtigere for virksomheden så de valgte at fyre en tilfældig. De havde dyre advokater til deres rådighed og vandt erstatningssagen over medarbejderen. Rigsadvokaten havde ellers senere besluttet at mailen på ingen måde var kriminel eller racistisk. Det var derfor helt uforståeligt at sagen kunne føre til fyring.

På den måde så stemplede virksomheden sig selv som et sted med et iskold sted at arbejde hvor at medarbejderne går rundt i frygt for hvordan at deres ord kunne blive vejet. Sagen var et direkte angreb imod kernen i den danske folkesjæl. Vi har altid brugt humor imod trusler der truer vores måde at leve på. Min mor har fortalt mig hvordan at man sang forskellige sange imod den tyske besættelsesmagt.

I dag truer de åbne grænser og den massive indvandring vores måde at leve på. Sølle 500 millioner kroner som kunne bruges til at forkorte optjeningsperioden for de ledige som snart må gå fra hus og hjem vil man ikke finde.

Haldor Topsøe og især hans virksomheds holdninger er en trussel imod den danske folkesjæl. Jeg er beskæmmet over at man kan bruge 3 sider på ham i Berlingeren.

Se: IT-chef undgår racismeanklage (ComputerWorld)

Skriv en kommentar