Genopdragelsesrejser og andre ophold i udlandet

Jeg læste et blog-indlæg med stor interesse som jeg har citeret herunder:

Kontrol med genopdragelsesrejser og andre ophold for unge i udlandet

Jeg har fulgt retssagen hvor at blandt andet en pige på 10 år blev offer for en dreng på 17.

Denne dreng havde været sendt til udlandet i forbindelse med en genopdragelsesrejse.

Det er ikke første gang at børn der har været på genopdragelsesrejser har lavet grusomme forbrydelser. En ung mand fra Italien blev stukket ned på Nørrebro hvilket fik en del omtale. Også i den sag spillede genopdragelsesrejser en rolle.

Udover genopdragelsesrejser læser man om bureauer der skulle arrangerer sikre ophold for danske udvekslingsstuderende der slet ikke er deres opgave voksen. Jeg tror at det var TV2 der fik en hel aften til at gå med det emne.

Man hører om sager som med opholdsstedet Herkules der outsourcer et ophold til et firma i Sverige der er drevet af psykopater kun for at beklage hvad deres underleverandør har bedrevet og de ingen kontrol havde med hvad der skete med de unge de fik et 5-cifret beløb for at passe på af forskellige kommuner landet over.

Så hører man om skoler der lader deres børn rejse uledsaget hjem blot fordi at børnene opfører sig for danske. En hel nat på en banegård i Hamborg som er kendt for at være en by med et hårdt natteliv burde være fyringsgrund for lederen af skolen.

Der er ingen tvivl om at der bør være mere kontrol med danske unge og deres færden til udlandet. Vi må kræve at det kræver en decideret tilladelse at lade børn rejse ud af landet i mere end 3 uger. Vi må kræve at de skoler danske unge skal undervises på i udlandet skal godkendes så man sikrer sig at undervisningen kan bruges til noget i Danmark.

Forældre er også mennesker er der en blog som hedder. Når forældrene stor i en svær situation, så søger de råd og disse råd bliver ikke hentet hos landets socialforvaltninger fordi at alle ved at der sidder embedsfolk som i virkeligheden vil overtage børnene og opdrage dem i statens regi, så private venner hos plejefamilier og opholdssteder kan blive begunstiget.

Når forældre vælger genopdragelsesrejser, så sker det ud fra kulturelle misforståelser baseret på input fra alternative rådgivere. Rådgivere som de ser som et mere reel alternativ end de tilbud de kan se hos det offentlige. Råd socialforvaltningerne kunne forhindre, hvis de havde børnenes interesser som deres arbejdsområde.

Jeg ser en løsning som kunne gå på at alle familier der vil forlade Danmark i mere end 3 uger skal henvende sig til et centralt kontor mage til det som også godkender skoler for de unge som vil studere halve eller hele semestre i udlandet. Det vil måske betyde øget sagsbehandlingstid og der har i forvejen været kritik af denne sagsbehandlingstid fra studerende, men her må vi se på hvad samfundets omkostninger er, når det går galt.

Vi taler om fængsel til næsten 2.000 kr. pr. døgn. Sociale foranstaltninger der kan koste det 4-dobbelte. Ophold i psykiatriens system, der ikke kan sættes pris på.

Det er ikke acceptabelt. Der skal sættes en stopper for det nu. En død Italiensk turist, et voldtægtsforsøg på en unge kvinde og en pige på 10 år som må kæmpe måske resten af livet med de psykiske eftervirkninger af et overgreb må råbe på indgriben.

Kilde:
Fængsel og udvisning for voldtægt af 10-årig (Avisen.dk)

Blog-indlægget fik mig til at tænke på vor egen beslutning om at tage børnene med til udlandet. Hvor har jeg dog fortrudt dette mange gange. Bare der havde været et sted hvor at vi kunne have fået gode råd inden at vi slæbte børnene over på den anden side af kloden.

Skriv en kommentar